Om oss

Bandet Kapten Fri består av fyra medlemmar, läs mer om oss nedan:

Patrik Orrmén i bandet Kapten Fri
Patrik Orrmén i bandet Kapten Fri

Ovan: Patrik Orrmen, Trummor
Patrik har ett förflutet i punk och rock scenen i Halmstad. Flyttade till Göteborg för ca 14 år sedan, där han spelade i diverse blues/rockband, varav det mest kända är Rhubarb Blues Band som spelade både i Sverige och utomlands. Han lämnade dock blues scenen för tung rock med bandet Fuzztrated som under sin korta tid gjorde både skiva och mycket omtalade spelningar. Nu är han permanent medlem i Kapten Fri, när han inte längre frilansar i diverse band. Patrik har stor erfarenhet inom bokning av band, och han är vår naturliga kontakt vid frågor om bokningar för Kapten Fri.

Lasse Johansson i bandet Kapten Fri
Lasse Johansson i bandet Kapten Fri

Ovan: Lasse Johansson, Lead gitarr & Låtskrivare
Lasse är en covergitarrist från Uddevalla som förutom sambo och tre barn även älskar gitarrer, som man inte kan få för mycket av. En dag på sjön eller en kall öl på altan med havsutsikt, är inte heller fel. Gillar även att åka till USA o träffa vänner o jamma.
Motto: den som har flest gitarrer när man dör vinner 🙂

Peter Årnes i bandet Kapten Fri
Peter Årnes i bandet Kapten Fri

Ovan: Peter Årnes, basist
Peter har ett förflutet i rock- och coverspelande. På senare år har han spelat blues i King Buscuit Blues Band, i Rhubarb Blues Band och i All Right Band. Spelar gärna lite softare grejor ihop med Josefin Kauttmann. Numera handlar det, förutom Kapten Fri, mest om Ida Ludvigsen Band.

Peter Svensson i bandet Kapten Fri
Peter Svensson i bandet Kapten Fri

Ovan: Peter Svensson, Sångare, Låtskrivare & Kompgitarr
Grundare till bandet. Orustbo, egen företagare och brandman på deltid. Älskar (utöver familj och vänner) att åka cabriolet och gamla 80-tals sportbilar, vara på havet och spela med Kapten Fri. Skriver gärna pop/rock-låtar på svenska, på ämnen som berör mig på ena eller andra sättet. Ofta blir det samhällsreflektioner i största allmänhet eller annat som upprör eller glädjeämnen i livet. Får ofta höra att det anas progg/punk i låtmaterialet (kanske för att det inte skräds med orden, eller tas i med en svordom om det behövs 🙂 )