Historik

Sedan slutet av november 2017 är Kapten Fri inte längre ett band. Ensam kapten kvar är Peter Svensson, som numera spelar tillsammans med utvalda musiker.

Peter Svensson i bandet Kapten Fri
Peter Svensson, sångare, låtskrivare och kompgitarr

Orustbo, egen företagare och brandman på deltid. Älskar (utöver familj och vänner) att åka cabriolet och gamla 80-tals sportbilar, vara på havet samt spela och sjunga. Skriver gärna pop/rock-låtar på svenska, på ämnen som berör mig på ena eller andra sättet. Ofta blir det samhällsreflektioner i största allmänhet eller annat som upprör eller glädjeämnen i livet. Får ofta höra att det anas progg/punk i låtmaterialet (kanske för att det inte skräds med orden, eller tas i med en svordom om det behövs 🙂 )

Här nedan presenteras kort de musiker som är med och spelar;

Tomas Johansson
Tomas Johansson på spelning den 9 februari 2019

Under vintern 2018/19 kom Peter i kontakt med gitarristen Tomas Johansson, som numera spelar med på nya låtar och framträdanden.

Patrik Orrmén i bandet Kapten Fri
Patrik Orrmén, trummor

Patrik har ett förflutet i punk och rock scenen i Halmstad. Flyttade till Göteborg för ca 14 år sedan, där han spelade i diverse blues/rockband, varav det mest kända är Rhubarb Blues Band som spelade både i Sverige och utomlands. Han lämnade dock blues scenen för tung rock med bandet Fuzztrated som under sin korta tid gjorde både skiva och mycket omtalade spelningar. Patrik har stor erfarenhet inom bokning av band, och han var vår naturliga kontakt vid frågor om bokningar.

Micael Calmén
Micael Calmén, basist

Micael Calmén, exil-gotlänning, numera bosatt i Göteborg.